کتاب زمانی برای بزرگ شدن داستان بلندی است با محوریت دو جنگ؛ یکی جنگی که در پوستهی بیرونی قصه و در جغرافیای متن از ابتدا تا انتها حضوری دائم دارد، و دیگری جنگی درونی در لایه های زیرین اثر، برای باز پس گرفتن غرور!
داستان به حضور یک جوان جنوب شهری در جبهه برای اعاده حیثیت از خانوادهاش میپردازد؛ حیثیتی که پیوستن برادر بزرگترش به نیروهای منافقین و شرکت در بمبگذاریها، آن را لکهدار کرده است.
محسن مؤمنی زبانی پاکیزه و نثری روان و منسجم دارد و در داستانش از توصیف دقیق جزئیات و روابط آدمها و فضای داستان، لحظهای غافل نمیشود. چرا که داستان او، داستانی مبتنی بر حادثه و اتفاقهای بزرگ نیست؛ بلکه داستانی است که بر پایهی روابط عادی میان آدمها در جنگ پیش میرود و در مسیر خود به تحولی آرام و درونی در قهرمان اصلی منجر میشود. در این زمینه پرداخت ظریف و حساب شده و به دور از شعارزدگی دارد و همین پیرنگ چالشی داستان را برای مخاطب باورپذیرتر و گیراتر کرده است.
شخصیتها در داستان مؤمنی بدون اغراق و خاکستری تصور میشوند. آنها آدمهایی چند بعدیاند که حضورشان در جبهه مانعی برای تصویر کردن وجوه مختلف شخصیتشان مثل خشونت، خشم، ضعف و دیگری خصائلشان نیست.
"زمانی برای بزرگ شدن" تاکنون سه جایزه کتاب سال شهید غنی پور، جایزه 20 سال ادبیات دفاع مقدس و کتاب سال دفاع مقدس را به خود اختصاص داده است.
تخفیف تا ۸۰ درصد با استفاده از کد
ketab