نگاهی به تاریخ جهان

"نگاهی به تاریخ جهان، با نگاهی تحلیلی با زاویه‌دیدی متفاوت از نگاه تاریخ‌نگاران غربی!(از آثار بسیار مورد تمجید و توصیه‌ی رهبر معظّم انقلاب)"

برای استفاده از تخفیف تا ۸۰ درصد کد ketab را پس از نهایی کردن سبد خرید در لینک خرید نسخه الکترونیک وارد کنید
ketab
  • ناشر: امیرکبیر
  • پدیدآور: جواهر لعل نهرو
  • مترجم: محمود تفضلی
  • تعداد صفحات: 1894


در تابستان سال ۱۹۲۸ نهرو یک سلسله نامه برای دخترش ایندیرای ده‌ساله نوشت که در آن‌ها با زبانی ساده، داستان آفرینش زمین و پیدا شدن زندگی و تشکیل نخستین قبایل و اجتماعات بشری را نقل کرد. بعد مجموعه‌ی آن‌ها را که ۳۰ نامه‌ی کوتاه بود به صورت کتابی منتشر نمود.
نهرو در سال ۱۹۳۰ که یکی از دوران‌های متعدد زندانش را می‌گذراند بر آن شد که نامه‌های تازه‌ای برای دخترش بنویسد. این نامه‌های تازه، در مدتی نزدیک سه سال از ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۳ در زندان نوشته شد و در آن‌ها یک دوره تاریخ جهان شرح داده می‌شد. با آزادی نهرو در سال ۱۹۳۳ وی نامه‌های خود را آماده‌ی چاپ ساخت اما چون در ۱۹۳۴ یک بار دیگر زندانی شد، خواهرش مجموعه‌ی آن‌ها را تنظیم کرد، «نگاهی به تاریخ جهان» نامید و در سه جلد به چاپ رساند.
سه ویژگی اصلی کتاب عبارتند از اینکه اولاً تاریخ از منظر غیرغربی است! دوم این‌که تحلیلی و توضیحی است و سوم آن‌که به زبان ساده و برای جوانان و نوجوانان نوشته شده است. 
رهبر معظّم انقلاب درباره‌ی این اثر چنین بیان داشته‌اند: «این کتاب جواهر لعل نهرو را بخوانید؛ در بخشی که دخالت و نفوذ انگلیس‌ها در هند را بیان می‌کند، تصویر می‌کند، تشریح می‌کند - او آدمی است هم امین، هم مطّلع – می‌گوید صنعتی که در هند بود، علمی که در هند بود، از اروپا و انگلیس و غرب کمتر نبود و بیشتر بود. انگلیس‌ها وقتی وارد هند شدند، یکی از برنامه‌هایشان این بود که جلو گسترش صنعت بومی را بگیرند. خب، بعد کار هند به آنجا می‌رسد که ده‌ها میلیون آن وقت‌ها، صدها میلیون در دوره‌های بعد، فقیر و گدا و خیابانْ خواب و گرسنه‌ی به معنای واقعی داشته باشد.»
 

ketab
تخفیف تا ۸۰ درصد با استفاده از کد ketab
امتیاز با 0 رای

ثبت دیدگاه

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: