یوسفعلی میرشکاک دربارهی این اثر می گوید: «اگر در این چهل سال، پنج رمان موفق داشته باشیم، یکی از آنها رمان برادر انگلستان علیرضا قزوه است. هنوز باور نمیکنم که این رمان را چه طور نوشته! آدمی که رمان نمیخواند و کارش این نیست و ما بیشتر به عنوان شاعر میشناسیمش در اولین قدم رمانی بنویسد به این درجه از موفقیت و از همه عجیبتر اینکه چفت و بست رمان کاملاً دقیق و اصولی است.»
«برادر انگلستان» که به روایت وقایع پس از کودتای ۲۸مرداد ۳۲ میپردازد، تا روزها و سالهای پس از انقلاب نیز ادامه پیدا میکند.
در این داستان که فضایی سورئال (فراواقعگرایی) و رویاگونه دارد، سرگذشت آدمهایی روایت میشود که هرکدام به گونهای با حال و هوای آن روزها پیوند خوردهاند. قزوه در این اثر در حقیقت مرثیهای برای گذشته میگوید. قهرمان داستان با یک خواب ما را درگیر خود میکند. با قطاری که تنها او مسافرش است. مسافری که محکوم است ببیند و روایت کند و حالاحالاها هم در قطار ماندنی است.
حزب توده؛ کودتای 28 مرداد؛ شاه؛ عمر سعد؛ تعزیه؛ پمپبنزین؛ مذاکرات هسته؛ اینترنت پرسرعت و... برخی از کلیدواژههایی است که وسعت پردامنهی وقایعی که رمان در دل خود جای داده را نشان میدهد.
عاشقانهای همراه با ناکامی در وصال در بستر وقایع مهم تاریخی، با آمیختگی در قالب سورئال (فراواقعگرایی) این اثر را متفاوت و خواندنی کرده است.
تخفیف تا ۸۰ درصد با استفاده از کد
ketab